Trenutno smo doma

Afrika

Prva pomoč: Nungwi (Zanzibar)

Nungwi je najbrž najbolj enostavna vasica za popotnike. Ima čudovito belo plažo in turkizno morje, kjer se da plavati ob plimi in oseki. Ima na voljo kar nekaj restavracij – od resortov do lokalnih, veliko trgovin in poceni pivo, ki ga lahko spiješ ob čudovitem sončnem zahodu 🙂

Snorklanje na Mnembi

Od tukaj se splača iti na izlet do Mnembe, ki ima zelo živahen koralni greben z veliko ribami. Cena izleta je najcenejša, če se sprehodite po plaži v smeri Kendwe (morje na desni strani) in najdete potovalno agencijo, ki organizira praktično vse izlete na Mnembo. V resortih ponujajo točno ta izlet, le s provizijo. Cena izleta tukaj je 15 $, v resortih pa od 20$ naprej (tudi do 50$). Do Mnembe se vozi kako uro in pol, sledi dobra ura snorklanja, kosilo na sosednji plaži in polurni počitek ter vožnja domov. Za zasebno ladjico do Menmbe boste odšteli okrog 150 $.

Hrana

Restavracij je na voljo kar precej, nama je bila najbolj všeč Saturn restaurant (zraven Mambo Brothers guesthouse, ni čisto ob plaži). Cena odlične tune na žaru z ogromno porcijo pomfrija je 4,5 eur. Pivo lahko spijete v eni izmed restavracij, ki gledajo na morje (ne pozabite na sončni zahod).

Kaj početi?

Tudi iz vasi Nungwi vam lahko uredijo katerikoli izlet po otoku, od plavanja z delfini, obisk Jozani gozda, ribolova, obisk začimbnih plantaž (spice farm). Na veliko tudi ponujajo vožnjo z ladjico ob sončnem zahodu za 15 $, vendar je sončni zahod enako čudovit, če ga gledate iz ene restavracij z dobrim razlgedom in pivom v roki (3500 TSH) 🙂 Po želji.

Mladi masaji na plaži so zelo zgovorni in prijetni, prav tako ostali fantje, ki ponujajo vse -od izletov, do spominkov, do trave. Kupite, kar želite.

Kje spati?

Midva sva spala v najbrž najcenejšem guesthouse-u, ki je 1 minuto oddaljen od morja – Jambo Brothers za 25 $/sobo z zajtrkom (nizka sezona), 35$ v višji sezoni. Na internetih kaže, da je še cenejši Swahili lodge, ampak ga nisva mogla najti.

Zvečer se lahko sprehodite po tihi vasici in spijete lokalno žganje v enem izmed lokalnih barov. 30c za žganje, ki ima okus po ginu, dobite ga lahko v kozarček ali originalno zapakiranega – v plastični vrečki 🙂

Kako naprej?

Do Stone Towna stane dala dala (lokalni prevoz) 1500 TH na osebo. Od tam naprej lahko vzamete lokalni prevoz do Paje ali Jambiani oziroma drugam.

1 eur = 2470 TSH (tanzanijski šiling)

Živjo, kako si? = Mambo!

Dobro/kul = Poa

Hvala = Asante

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Nova barva! Zanzibar turkizna.

Mjanmar zlata. Bali zelena. Kanawa modra ... Zanzibar turkizna. Živiva ob plaži. Do nje naju pelje žametna,...

Prva pomoč: Kuta (Bali)

Otok dišečih palčk, hinduizma in srfanja, je prav gotovo najbolj priljubljena destinacija v Indoneziji. Kako...

Jan Solo: FoodPornOka

Znamenitosti gredo skozi želodec Fukuoka. Mesto ob omembi katerega se skoraj vsak Slovenec namuzne. Prav...

Pregled financ po 365 dneh potovanja.

Koliko sva zapravila na najinem enoletnem potovanju in za kaj.

Predlog potovanja: 10 dni v Omanu!

Na potovanje v Oman sva odšla brez večjih pričakovanj, v zameno pa sva dobila...

Prva pomoč: Amed (Bali).

Amed je majhna vasica na Baliju, znana predvsem po potapljanju in dolgi lepi črni plaži....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime