Spet smo doma

Afrika

Prva pomoč: Nungwi (Zanzibar)

Nungwi je najbrž najbolj enostavna vasica za popotnike. Ima čudovito belo plažo in turkizno morje, kjer se da plavati ob plimi in oseki. Ima na voljo kar nekaj restavracij – od resortov do lokalnih, veliko trgovin in poceni pivo, ki ga lahko spiješ ob čudovitem sončnem zahodu 🙂

Snorklanje na Mnembi

Od tukaj se splača iti na izlet do Mnembe, ki ima zelo živahen koralni greben z veliko ribami. Cena izleta je najcenejša, če se sprehodite po plaži v smeri Kendwe (morje na desni strani) in najdete potovalno agencijo, ki organizira praktično vse izlete na Mnembo. V resortih ponujajo točno ta izlet, le s provizijo. Cena izleta tukaj je 15 $, v resortih pa od 20$ naprej (tudi do 50$). Do Mnembe se vozi kako uro in pol, sledi dobra ura snorklanja, kosilo na sosednji plaži in polurni počitek ter vožnja domov. Za zasebno ladjico do Menmbe boste odšteli okrog 150 $.

Hrana

Restavracij je na voljo kar precej, nama je bila najbolj všeč Saturn restaurant (zraven Mambo Brothers guesthouse, ni čisto ob plaži). Cena odlične tune na žaru z ogromno porcijo pomfrija je 4,5 eur. Pivo lahko spijete v eni izmed restavracij, ki gledajo na morje (ne pozabite na sončni zahod).

Kaj početi?

Tudi iz vasi Nungwi vam lahko uredijo katerikoli izlet po otoku, od plavanja z delfini, obisk Jozani gozda, ribolova, obisk začimbnih plantaž (spice farm). Na veliko tudi ponujajo vožnjo z ladjico ob sončnem zahodu za 15 $, vendar je sončni zahod enako čudovit, če ga gledate iz ene restavracij z dobrim razlgedom in pivom v roki (3500 TSH) 🙂 Po želji.

Mladi masaji na plaži so zelo zgovorni in prijetni, prav tako ostali fantje, ki ponujajo vse -od izletov, do spominkov, do trave. Kupite, kar želite.

Kje spati?

Midva sva spala v najbrž najcenejšem guesthouse-u, ki je 1 minuto oddaljen od morja – Jambo Brothers za 25 $/sobo z zajtrkom (nizka sezona), 35$ v višji sezoni. Na internetih kaže, da je še cenejši Swahili lodge, ampak ga nisva mogla najti.

Zvečer se lahko sprehodite po tihi vasici in spijete lokalno žganje v enem izmed lokalnih barov. 30c za žganje, ki ima okus po ginu, dobite ga lahko v kozarček ali originalno zapakiranega – v plastični vrečki 🙂

Kako naprej?

Do Stone Towna stane dala dala (lokalni prevoz) 1500 TH na osebo. Od tam naprej lahko vzamete lokalni prevoz do Paje ali Jambiani oziroma drugam.

1 eur = 2470 TSH (tanzanijski šiling)

Živjo, kako si? = Mambo!

Dobro/kul = Poa

Hvala = Asante

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Iz Tajske v Laos po kopnem

Najbolj pogosta pot iz Tajske v Laos je preko mesta Chiang Khong. Iz Chiang...

Prva pomoč: Bangkok (Tajska)

Tajska, najbrž najbolj priljubljena država v Aziji za dopust, je zelo prijetna za počitnikovanje...

Prva pomoč: Mandalay (Myanmar)

Zaradi templjev, ki jih srečate prav na vsakem koraku,  se bivša prestolnica Myanmara blešči ... bleščeče zlato. Najverjetneje...

In search of … Ashram

Mojega doživetja v ashramu Amritapuri, tam na jugu Indije, nisem razglašal na veliko. Bilo...

Prva pomoč: Negombo (Šrilanka)

Negombo je mesto, ki je letališču bližje kot Colombo in je veliko bolj prijetno...

Prva pomoč: Whale shark, Oslob (Filipini)

Oslob je mirno obmorsko mestece (no, bolj vasica), ki je od pobijanja velikih kitovcev (whale...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime