Trenutno smo v Sloveniji

Prva pomoč: Paje (Zanzibar)

Paje je za razliko od zaspane vasi Jambiani prav živahna vasica. Ima kar nekaj barov, restavracij in stojnic z zelenavo in s sadjem. Izgubljeni masaji se sprehajajo po plaži in so s tradicionalnimi rdečimi oblačili čudovit kontrast na svetlo turkiznem ozadju. Seveda jim je njihova mama ravno prejšnji teden poslala eno pošiljko zapestnic, bi mogoče pogledali? Bi šli mogoče v Tanzanijo na safari v masajske vasice? Tudi, če ne boste kupili nič, je pogovor z masaji prav prijeten. Z veseljem se vam bodo pridružili tudi na kakšni igri biljarda.

Kaj početi?

Na plaži vam bodo ponudili tisočero izletov, od delfinov, snorklanja, Jozani gozda, izlet do restavracije The Rock. Cene morajo biti občutno prijaznejše kot v resortih. Najboljše je dobiti nekoga v najnižji verigi, ki ne bo samo uredil izleta, ampak šel z vami. Midva sva spoznala bosega Sulejmana (vsi ga poznajo pod vzdevkom Kimanga), ki naju je popeljal po vasi, nama pokazal najcenejše in najboljše sadje, naju peljal na ribiški izlet za 15 $, lokalni bar s poceni pivom in sladkovodne jame. Je miren, zelo inteligneten in govori dobro angleško. Manjka mu cca. tretjina zob 🙂 Ob koncu dneva sva mu dala nekaj malega denarja ali kupila pivo.

Paje je svetovno znan po kitesurfanju, zato so se tudi lokalci temu prilagodili. Resorti namenjeni prav temu, z omarami za shranjevanje opreme. Cena tečaja je 350 $ za 8 ur.

Sprehodite se do Jambianija in si oglejte nasade alg. V Paje imajo tudi center izdelave kozmetike iz teh alg.

Hrana

V Paje je nekaj restavracij, ki pa v času, ko sva bila midva tam, zaradi kolere niso bile odprte. Ob plaži so dražje restavracije, v notranjosti pa seveda cenejše. Če se bolje počutite ob evropski hrani, ne skrbite, je velika izbira s picami, hamburgerji in testeninami. Ob glavni cesti je ogromno stojničk z zelenjavo in sadjem, pa trgovin, kjer lahko dobite še ostale prigrizke.

Kje spati?

Midva sva bivala v luškanih bambusovih bungalovih na plaži – Ufukwe bungalows za 20 $/sobo z zajtrkom (nizka sezona), na plaži in v vasici je še veliko prenočišč, večinoma dražjih.

Kako naprej?

Od tukaj se lahko ob oseki po plaži sprehodite v Jambiani ali pa greste z dala dalo (za okrog 500 TSH). Do Nungwija greste lahko s taksijem za 35 $ (75.000 TSH, barantano v nižji sezoni) ali z dala dalo (za par tisoč TSH) – preko Stone Towna (cca 3,5 h).

1 eur = 2470 TSH

Živjo, kako si? = Mambo!

Dobro/kul = Poa.

Hvala = Asante

katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Related Stories

Sorodne objave

Predlog potovanja: Nikaragva.

Slike in besedilo: Sandra in Bojan, blumarblevagabonds.com Sandra in Bojan sta za nas napisala tale...

Vodič po Maldivih: Katere otočke izbrati?

Za večino ljudi Maldivi predstavljajo otok z lepim morjem, belimi plažami in kraj zločina za...

Prva pomoč: Amed (Bali).

Amed je majhna vasica na Baliju, znana predvsem po potapljanju in dolgi lepi črni plaži....

Bali, prihajava!

Starejša kot sva, kasneje kupujeva karte. Iz danes na jutri pa sva našla 30 dni, ko Mica...

Roza Rovinj (in okusni Poreč).

Prejšnjega vikenda sem se neizmerno veselila. Povabljena sva bila na poroko moje dolgoletne prijateljice...

Predlog potovanja: 17 dni z avtom po čudovitem Omanu!

Oh, Oman. Kdo bi si mislil, da je ta arabska država tako očarljiva! Tja...

Utrinki

Comments

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj