Trenutno smo doma

Afrika

Prva pomoč: Paje (Zanzibar)

Paje je za razliko od zaspane vasi Jambiani prav živahna vasica. Ima kar nekaj barov, restavracij in stojnic z zelenavo in s sadjem. Izgubljeni masaji se sprehajajo po plaži in so s tradicionalnimi rdečimi oblačili čudovit kontrast na svetlo turkiznem ozadju. Seveda jim je njihova mama ravno prejšnji teden poslala eno pošiljko zapestnic, bi mogoče pogledali? Bi šli mogoče v Tanzanijo na safari v masajske vasice? Tudi, če ne boste kupili nič, je pogovor z masaji prav prijeten. Z veseljem se vam bodo pridružili tudi na kakšni igri biljarda.

Kaj početi?

Na plaži vam bodo ponudili tisočero izletov, od delfinov, snorklanja, Jozani gozda, izlet do restavracije The Rock. Cene morajo biti občutno prijaznejše kot v resortih. Najboljše je dobiti nekoga v najnižji verigi, ki ne bo samo uredil izleta, ampak šel z vami. Midva sva spoznala bosega Sulejmana (vsi ga poznajo pod vzdevkom Kimanga), ki naju je popeljal po vasi, nama pokazal najcenejše in najboljše sadje, naju peljal na ribiški izlet za 15 $, lokalni bar s poceni pivom in sladkovodne jame. Je miren, zelo inteligneten in govori dobro angleško. Manjka mu cca. tretjina zob 🙂 Ob koncu dneva sva mu dala nekaj malega denarja ali kupila pivo.

Paje je svetovno znan po kitesurfanju, zato so se tudi lokalci temu prilagodili. Resorti namenjeni prav temu, z omarami za shranjevanje opreme. Cena tečaja je 350 $ za 8 ur.

Sprehodite se do Jambianija in si oglejte nasade alg. V Paje imajo tudi center izdelave kozmetike iz teh alg.

Hrana

V Paje je nekaj restavracij, ki pa v času, ko sva bila midva tam, zaradi kolere niso bile odprte. Ob plaži so dražje restavracije, v notranjosti pa seveda cenejše. Če se bolje počutite ob evropski hrani, ne skrbite, je velika izbira s picami, hamburgerji in testeninami. Ob glavni cesti je ogromno stojničk z zelenjavo in sadjem, pa trgovin, kjer lahko dobite še ostale prigrizke.

Kje spati?

Midva sva bivala v luškanih bambusovih bungalovih na plaži – Ufukwe bungalows za 20 $/sobo z zajtrkom (nizka sezona), na plaži in v vasici je še veliko prenočišč, večinoma dražjih.

Kako naprej?

Od tukaj se lahko ob oseki po plaži sprehodite v Jambiani ali pa greste z dala dalo (za okrog 500 TSH). Do Nungwija greste lahko s taksijem za 35 $ (75.000 TSH, barantano v nižji sezoni) ali z dala dalo (za par tisoč TSH) – preko Stone Towna (cca 3,5 h).

1 eur = 2470 TSH

Živjo, kako si? = Mambo!

Dobro/kul = Poa.

Hvala = Asante

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Port Barton (Filipini)

Do ene najbolj luškane vasi na Palawanu vodi precej razrita in ovinkasta cesta, zato se mogoče splača...

Prva pomoč: Nong Khiaw (Laos)

Nong Khiaw je simpatična zaspana vasica ob reki in nudi čudovite razglede na gore,...

Prva pomoč: Vang Vieng (Laos)

Vang Vieng je party capital sicer zelo mirnega Laosa. Vang Vieng je tudi do...

Jan Solo: FoodPornOka

Znamenitosti gredo skozi želodec Fukuoka. Mesto ob omembi katerega se skoraj vsak Slovenec namuzne. Prav...

Prva pomoč: Patan – Lalitpur (Nepal)

Ime enega izmed večjih mest v Nepalu - Patan - izhaja iz sanskrit besede...

Trekking v Laosu: Brez vsega (1. del)

"... jemo tudi kravje iztrebke," je nadaljeval. Ob kosilu sredi pragozda, seveda. "Pa prašičje...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime