Trenutno smo v Chiang Maiu

Afrika

Prva pomoč: Paje (Zanzibar)

Paje je za razliko od zaspane vasi Jambiani prav živahna vasica. Ima kar nekaj barov, restavracij in stojnic z zelenavo in s sadjem. Izgubljeni masaji se sprehajajo po plaži in so s tradicionalnimi rdečimi oblačili čudovit kontrast na svetlo turkiznem ozadju. Seveda jim je njihova mama ravno prejšnji teden poslala eno pošiljko zapestnic, bi mogoče pogledali? Bi šli mogoče v Tanzanijo na safari v masajske vasice? Tudi, če ne boste kupili nič, je pogovor z masaji prav prijeten. Z veseljem se vam bodo pridružili tudi na kakšni igri biljarda.

Kaj početi?

Na plaži vam bodo ponudili tisočero izletov, od delfinov, snorklanja, Jozani gozda, izlet do restavracije The Rock. Cene morajo biti občutno prijaznejše kot v resortih. Najboljše je dobiti nekoga v najnižji verigi, ki ne bo samo uredil izleta, ampak šel z vami. Midva sva spoznala bosega Sulejmana (vsi ga poznajo pod vzdevkom Kimanga), ki naju je popeljal po vasi, nama pokazal najcenejše in najboljše sadje, naju peljal na ribiški izlet za 15 $, lokalni bar s poceni pivom in sladkovodne jame. Je miren, zelo inteligneten in govori dobro angleško. Manjka mu cca. tretjina zob 🙂 Ob koncu dneva sva mu dala nekaj malega denarja ali kupila pivo.

Paje je svetovno znan po kitesurfanju, zato so se tudi lokalci temu prilagodili. Resorti namenjeni prav temu, z omarami za shranjevanje opreme. Cena tečaja je 350 $ za 8 ur.

Sprehodite se do Jambianija in si oglejte nasade alg. V Paje imajo tudi center izdelave kozmetike iz teh alg.

Hrana

V Paje je nekaj restavracij, ki pa v času, ko sva bila midva tam, zaradi kolere niso bile odprte. Ob plaži so dražje restavracije, v notranjosti pa seveda cenejše. Če se bolje počutite ob evropski hrani, ne skrbite, je velika izbira s picami, hamburgerji in testeninami. Ob glavni cesti je ogromno stojničk z zelenjavo in sadjem, pa trgovin, kjer lahko dobite še ostale prigrizke.

Kje spati?

Midva sva bivala v luškanih bambusovih bungalovih na plaži – Ufukwe bungalows za 20 $/sobo z zajtrkom (nizka sezona), na plaži in v vasici je še veliko prenočišč, večinoma dražjih.

Kako naprej?

Od tukaj se lahko ob oseki po plaži sprehodite v Jambiani ali pa greste z dala dalo (za okrog 500 TSH). Do Nungwija greste lahko s taksijem za 35 $ (75.000 TSH, barantano v nižji sezoni) ali z dala dalo (za par tisoč TSH) – preko Stone Towna (cca 3,5 h).

1 eur = 2470 TSH

Živjo, kako si? = Mambo!

Dobro/kul = Poa.

Hvala = Asante

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Nungwi (Zanzibar)

Nungwi je najbrž najbolj enostavna vasica za popotnike. Ima čudovito belo plažo in turkizno morje,...

Prva pomoč: Yangon (Myanmar)

Myanmar, izjemna država, ki je, zanimivo, šele nedavno začela uvažati Coca-Colo, počasi na široko odpira svoje...

Zgodbe iz Afrike, 1. del: Živjo, Senegal.

Afrika. Kontinent na katerem (z izjemo Zanzibarja) še nisva bila. Kontinent, ki naju malo...

Wwoof – eko kmetijstvo po svetu

Bil je nek pogovor, nekoč nekaj let nazaj. "Mic, ti ki si bolj za...

Prva pomoč: Camotes (Filipini)

Turistično zapostavljeni draguljčki Filipinov, štirje otočki Camotes, so pravi apaurin za popotnike. Bele plaže, turkizno...

Zgodbe iz Afrike, 3. del: Big boss in otežen...

Prejšnji del Žanove zgodbe iz Afrike lahko preberete tukaj: Otroške favele in žur v Senegalu. Slike...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime