Jan gre na Japonsko!

Mogoče se ga spomnite iz Lepopisa, ko sta s punco pripravljala zabavne stripe, na blogu pa vam je dal nekaj podrobnih nasvetov, kako najti prostovoljno delo na potovanju (in tako zapraviti manj, oujea!). Jan je Japonsko že spoznaval in to kar 3 mesece, ampak saj veste, da domovina gejš rada povabi svoje prijatelje nazaj na obisk. To sva ugotovila tudi midva 😉

Jan bo svoje potovanje delil tudi z nami, na blogu Povsod je lepo. Obiskal bo del otoka Kyushu, Shikoku, Hiroshimo z okolico, Matsue z okolico in Okayamo z okolico ter se preizkušal v komuniciranju v japonščini z japonskimi dedki! To bo še zanimivo 😀 Poleg tega bo dopolnil tudi Prvo pomoč za Japonsko in olajšal potovanje mariskateremu popotniku.

Pa še kratka predstavitev preden se slišimo v živo iz potovanja. Jan, 1, 2, 3, zdaj!


Katja je rekla, da naj se predstavim v krajšem odstavku. Skoraj mi je uspelo!

Sem Jan, tekstopisec, ko je treba in popotnik, ko se ponudi priložnost. Lani jeseni sva se s punco vrnila iz enoletnega potepanja, a sem kmalu spet zaslišal klic Japonske in rezerviral karto (kaj pa naj druga?).

Tako se začenja pustolovščina »Jan Solo: Vrnitev med gejše«, Chewbacca pa tokrat ostaja doma. Čaka nas potovanje izven glavnih turističnih poti, spopadanje z japonščino, nažiranje z okusno hrano in seveda ugotavljanje, kako potovati poceni, a bogato.

Lani sem v 3 mesecih Japonske porabil 1100€ (hvala prostovoljstvo), letos pa bom z nekoliko višjim budgetom skušal odkriti še več in o svojih najdbah pridno poročal. Da se boste lahko kaj naučili in prihranili na mojih napakah. 😉 Ikimashou!


Jan, srečno na poti!

Preberi tudi kaj od tega

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.