Trenutno smo v Sloveniji

Države

Jan gre na Japonsko!

Mogoče se ga spomnite iz Lepopisa, ko sta s punco pripravljala zabavne stripe, na blogu pa vam je dal nekaj podrobnih nasvetov, kako najti prostovoljno delo na potovanju (in tako zapraviti manj, oujea!). Jan je Japonsko že spoznaval in to kar 3 mesece, ampak saj veste, da domovina gejš rada povabi svoje prijatelje nazaj na obisk. To sva ugotovila tudi midva 😉

Jan bo svoje potovanje delil tudi z nami, na blogu Povsod je lepo. Obiskal bo del otoka Kyushu, Shikoku, Hiroshimo z okolico, Matsue z okolico in Okayamo z okolico ter se preizkušal v komuniciranju v japonščini z japonskimi dedki! To bo še zanimivo 😀 Poleg tega bo dopolnil tudi Prvo pomoč za Japonsko in olajšal potovanje mariskateremu popotniku.

Pa še kratka predstavitev preden se slišimo v živo iz potovanja. Jan, 1, 2, 3, zdaj!


Katja je rekla, da naj se predstavim v krajšem odstavku. Skoraj mi je uspelo!

Sem Jan, tekstopisec, ko je treba in popotnik, ko se ponudi priložnost. Lani jeseni sva se s punco vrnila iz enoletnega potepanja, a sem kmalu spet zaslišal klic Japonske in rezerviral karto (kaj pa naj druga?).

Tako se začenja pustolovščina »Jan Solo: Vrnitev med gejše«, Chewbacca pa tokrat ostaja doma. Čaka nas potovanje izven glavnih turističnih poti, spopadanje z japonščino, nažiranje z okusno hrano in seveda ugotavljanje, kako potovati poceni, a bogato.

Lani sem v 3 mesecih Japonske porabil 1100€ (hvala prostovoljstvo), letos pa bom z nekoliko višjim budgetom skušal odkriti še več in o svojih najdbah pridno poročal. Da se boste lahko kaj naučili in prihranili na mojih napakah. 😉 Ikimashou!


Jan, srečno na poti!

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

“Živjo. Sva Katka in Mic.”

Če ne bi prejšnji dan vrglo več snega, kot v celem decembru skupaj, bi...

Še en dan pa bo “Happy Holi”

Jaipur sva zapustila tako hitro, da sem med triurno vožnjo z avtobusom proti Pusharju,...

Viza za Indonezijo.

Ah, Indonezija. Na skrivaj (no, pa tudi na glas) jo imava za najino najljubšo...

Čin, Čin Slovenija.

Draga. Veliko pametnejša si, kot si misliš. In to, da imamo govejo juho in da naše...

Filipini – vreme.

Imate radi morje, ampak se vam ne da poležavati na plaži? Filipini so po...

Kai-jevo pismo …

"... you wanna share a room?" me je nasmejano vprašal. Jaz pa prilično prestrašen, z...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime